decembrie 9, 2016

cursuri de calificare

Detalii

In cadrul cursurilor, partea teoretica are loc in laboratorul şcolii, cu Petrisor Tanase, precum si cu alti bucatari recunoscuti pentru altivitatea in bucatariile profesionale, in ceea ce priveste partea practica aceasta se poate tine si la partenerii scolii noastre.

Bucătar – 720 ore

Pentru inscriere ai nevoie de:

  • diploma bacalaureat sau absolvire liceu/ scoala profesionala
  • copie C.I.
  • copie certificat de nastere
  • adeverinta medicala

Pe parcursul cursului inveti:

  • notiuni fundamentale de tehnologie culinara
  • operatiuni de sotare, prajire, etc.
  • tehnici de transare, tocare, filetare, taiere
  • prepararea sosurilor si bazelor
  • notiuni esentiale privind  platingul
  • importanta combinatiilor de culori, gust si textura
  • prezentarea produsului finit
  • notiuni gastronomice din limba engleza & franceza

Bucătar Șef – 180 ore

Pentru inscriere ai nevoie de:

  • diploma bucatar
  • copie C.I.
  • copie certificat de nastere
  • C.V.
  • adeverinta medicala

Pe parcursul cursului inveti:

  • organizarea la locul de munca
  • asigurarea evidentei operative
  • exploatarea echipamentelor tehnologice
  • coordonarea activitatilor specifice bucatariei
  • asigurarea pastrarii factorilor nutritivi
  • asigurarea salubritatii materiilor prime si a preparatelor culinare
  • realizarea estetica a preparatelor culinare
  • asigurarea calitatii
  • promovarea ofertei de preparate culinare

Maestru în Arta Culinară – 180 ore

Pentru inscriere ai nevoie de:

  • diploma bacalaureat sau absolvire liceu/ scoala profesionala
  • diploma bucatar
  • min. 8 ani experienta
  • min. 28 de ani
  • copie C.I.
  • copie certificat de nastere
  • C.V.
  • adeverinta medicala