
Detalii
In cadrul cursurilor, partea teoretica are loc in laboratorul şcolii, cu Petrisor Tanase, precum si cu alti bucatari recunoscuti pentru altivitatea in bucatariile profesionale, in ceea ce priveste partea practica aceasta se poate tine si la partenerii scolii noastre.
Bucătar – 720 ore
Pentru inscriere ai nevoie de:
- diploma bacalaureat sau absolvire liceu/ scoala profesionala
- copie C.I.
- copie certificat de nastere
- adeverinta medicala
Pe parcursul cursului inveti:
- notiuni fundamentale de tehnologie culinara
- operatiuni de sotare, prajire, etc.
- tehnici de transare, tocare, filetare, taiere
- prepararea sosurilor si bazelor
- notiuni esentiale privind platingul
- importanta combinatiilor de culori, gust si textura
- prezentarea produsului finit
- notiuni gastronomice din limba engleza & franceza
Bucătar Șef – 180 ore
Pentru inscriere ai nevoie de:
- diploma bucatar
- copie C.I.
- copie certificat de nastere
- C.V.
- adeverinta medicala
Pe parcursul cursului inveti:
- organizarea la locul de munca
- asigurarea evidentei operative
- exploatarea echipamentelor tehnologice
- coordonarea activitatilor specifice bucatariei
- asigurarea pastrarii factorilor nutritivi
- asigurarea salubritatii materiilor prime si a preparatelor culinare
- realizarea estetica a preparatelor culinare
- asigurarea calitatii
- promovarea ofertei de preparate culinare
Maestru în Arta Culinară – 180 ore
Pentru inscriere ai nevoie de:
- diploma bacalaureat sau absolvire liceu/ scoala profesionala
- diploma bucatar
- min. 8 ani experienta
- min. 28 de ani
- copie C.I.
- copie certificat de nastere
- C.V.
- adeverinta medicala